Autóipar és Űrtechnológia kenderből

Szerző: | nov 26, 2022 | Uncategorized

KENDERSZÁLAKBÓL „AUTÓIPARI” ÉS „ŰRTECHNIKAI” ALKATRÉSZEK IS KÉSZÜLNEK THAIFÖLDÖN

 

A kender „A legerősebb természetes rost ”autóalkatrészek készülnek belőle és a repülőgépipar is felkapta”. A Thai Kenderipari Kereskedelmi Szövetség rámutat, hogy a kenderipar 5 éven belül 20 milliárd Thai bahtra fog növekedni. Csatlakozik 12 ázsiai szövetséghez, hogy támogassák a kendert, mint thaiföldi gazdasági növényt.

 

Tudja, hogy azok az „autóalkatrészek” és „repülőgép-karosszéria” , amelyekből olyan híres autógyárak, mint a Ford, a BMW, Bruce Dietzen kabrió sportkocsijai készülnek ma? A „kenderrost” egy új alternatív termék, amely kemény és erős. A japánok a kendert úgy tekintik, mint A „szent rostokat” különféle rituálékban használják, például kenderkötelek segítségével nagy templomokat zárnak be a sintó szentélyeken kívül, hogy jelezze, hogy ez egy szent terület, és hogy elűzze a gonosz szellemeket.

A kender

A kender (Kender) neve sok ember számára egy mérgezést okozó szer, de valójában a „marihuána” nem azonos az „ipari kenderrel”. Sok különbség van. A kender ugyanis csak 0,1-1,0%-ban tartalmaz egy fontos hatóanyagot, a THC-t (tetrahidrokannabinol). A Népegészségügyi Minisztérium közlése szerint a legfeljebb 0,2% THC-t tartalmazó kenderkivonatok nem minősülnek gyógyszernek. Alacsony vagy semmilyen pszichoaktív hatása nincs.

Kenderrostok, amelyeket autóalkatrészekké préseltek.

Az élelmiszer- és gyógyszeripar mellett A „kenderszálakat” a textiliparban, építőiparban is gyakran használják. Repülőgépipar autóipar valamint a papírgyártó ipar, mivel ez egy könnyű és puha anyag, amely környezetbarát. Ugyanakkor van egy szilárdsága is mely olyan tartós, mint bármely más anyag. A kender széndioxid megkötése is nagyon jelentős.

Takashi Okanuma , a Japán Kender Szövetség elnöke Különinterjú Krungthep Turakijjal az ” innovatív kendernövényekből származó termékek az ipari szektorban ” témában. Pornchai Patminthorn, a Thai Kenderipari Kereskedelmi Szövetség elnöke rámutatott, hogy a thaiföldi kenderipar kreatív és segítőkész 5 éven belül akár 20 milliárd Thai baht értéket is képes lesz létrehozni

 

Ismerje meg a kenderrostokat vagy a kendert.

 

Takashi Okanuma , a Japán Kenderszövetség elnöke elmondta, hogy évek óta érdeklődik és tanulmányozza a kenderrostokat, amelyeket az autó- és karosszériaiparban használnak. Ezek kendernövények 2-4 méter magasak. A feldolgozó gép elkezdi vinni a „ friss kenderszárat ” a présen keresztül. Az anyag elkészítéséhez a vizet préseljük ki, amíg a szálak meg nem száradnak hasonlóan a cukornád préselési eljárásához. Ezután egy gépen viszik át, amely a szálakat egy nagy eperfapapírhoz hasonló szélességű lapos lappá szövi. Ez akár egy kocsiajtó oldalsó részét képezi illetve akár egy repülőgéptestet is alkotva.

A kenderrostok mechanikai tulajdonságaik 550-1110 MPa hosszirányú szilárdságúak, egyenletes elrendezésűek, könnyűek és jól felszívják a környező nedvességet. Ezenkívül a kender gyorsan növekszik. Évente körülbelül 3-4 alkalommal folyamatosan betakarítható. A kender ellenáll az időjárás változásainak, és kis mennyiségű vizet igényel nagyon magas hozam mellett. Csekély a beruházás igénye, és alacsony a betakarításból vagy feldolgozásból származó hulladékképződés is.

 

Lotus Eco Elise

 

„Jelenleg Thaiföld legfeljebb 0,2%-os THC-t tartalmazó kenderszárat exportálhat Japánba rostiparban való felhasználás céljából, mivel a kender minden fajtája más és más. Kevés olyan gazdálkodó van, aki legálisan termeszt kendert minden országban, ezért a thai kendert új gazdasági növénynek tekintik, amely magas piaci értéket teremt. Thai kormányzat nagyon jó lehetőségnek látja Thaiföld számára, hogy vezető szerepet töltsön be a kenderrost-innovációban” – mondta Takashi. ( Nem úgy mint Magyarország vezetői, kik nem tudnak különbséget tenni kender és kender között. PEDIG kendertermelő nagyhatalom voltunk és lehetnénk mi is. Euró milliárdos bevételi forrás lehetne a NAGY MAGYARORSZÁGNAK)

Kenderrostok az autó- és repülőgépipar számára

 

1941-ben Henry Ford, a Ford Motor Company alapítójának kutatása egy kender tüzelésű autó prototípusát mutatta be, cellulóz műanyag kenderből. Etanol helyett kenderüzemanyagot használt, hogy csökkentse az energiafogyasztást is. A külső anyag borítás 70%-ban kenderrostból áll, ami bizonyítottan Tízszer jobb ütésállóságú, mint az acél, ha kőkalapáccsal sokszor összetörik az autó karosszériáját. Ford továbbra is úgy gondolja, hogy a kender műanyag autók biztonságosabbak, mint az acélautók. Mivel a kender anyaga könnyű. ” Ezek után a Ford elkezdett kenderszálból autókat gyártani. Az elmúlt években számos kutató vagy autógyártó cég alkalmazta ezt az innovációt termékeinél, köztük a BMW , amely kendert használ az autóiban szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési megoldása részeként, és a Lotus, a brit autógyártó. A kendert hozta az autó műszerfalának elkészítéséhez a koncepcióban Lotus Eco Elise ” stb. Az autóipar mellett az ” Aerospace Industry ” is ugyanolyan érdekelt. 2014 -ben a kanadai Derek Kesek , a Hempearth tulajdonosa A világ első kisrepülőjét kenderrostból gyártotta. Ezt széles körben vitatták meg. A repülőgép-technológiához kapcsolódó számos ágazat pedig szorosan figyel. Készen áll a komoly kutatás-fejlesztésre. Azóta a Hempearth a kisrepülők új generációját fejlesztette ki kenderrostokból, az ülésektől és párnáktól a sík falakig, teljesen kenderből készül. Ha a repülőgépeket kenderolajat használó motorral párosítják Fenntartható repülőgépgyártás lesz belőle, mérgező anyagok nélkül. És összehasonlítva a hagyományos repülőgép-ipari anyagokkal, mint például az alumínium vagy az üvegszál, könnyebbek. Ez alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményez az utazás során. A levegő szén-dioxid-tartalmának csökkentését eredményezi. A kendert kereskedelmi drónok gyártására is használják. valamint katonai repülőgép-szerkezetekhez, amelyek a jó hangelnyelő tulajdonságok miatt lopakodó technológiának számítanak. (Azáltal, hogy számos frekvencián kell tesztelni, mint pl. VHF, UHF, L-Band, S-band és X-band stb.), vagy akár a különféle katonai járműmotorok sugárzási kibocsátásának csökkentésére is használható, a hőkamerák észlelésének csökkentése érdekében.

 

 

A kenderipar irányítása az ázsiai országokkal

Pornchai Patmintra, a Thai Kenderipari Kereskedelmi Szövetség (TiHTA) elnöke elmondta, hogy miután a kormány bejelentette a kender felszabadítását, amely lehetővé teszi a vetőmagok termesztését, előállítását és birtoklási célú importját, terjeszthetővé tételét. A kender növény számos dimenzióban nagy figyelmet kapott. De az egyesület küldetése, hogy az ipari kendert a kreatív és fenntartható gazdaság felé terelje. Ezért együttműködést kezdeményeztek a kender előnyeinek tanulmányozására és fejlesztésére a termelési folyamatban, a kiterjesztésében és a feldolgozásban. Akár az élelmiszeriparban, az állati takarmányban, a textilekben és a ruházati termékekben, a biokompozitban, a kozmetikumokban és az egészségügyi termékeken. Gyógyszerek és étrend-kiegészítők, építőanyagok, papír, csomagolóanyagok párosulva a nyitottabb globális piac keresletével, hatalmas gazdasági hozzáadott értéket teremthet. ( Hajrá Magyarország)

A Thai Kenderipari Kereskedelmi Szövetség 5 éven belül több mint 20 milliárd Thai baht bevételt generálhat az ipar számára. Ezért együtt a 12 Gyártóipari egyesületek közötti integráció az ipar érdekében és a Hálózati csatlakozás a szabványos nyersanyagforrásokhoz való hozzáféréshez. Termékkutatás és fejlesztés, tudáscsere szabványosított gyártás előre egyeztetett mennyiségben és áron.

Beleértve a kommunikációt a kendernövények előnyeinek és hasznosságának megfelelő nyilvánosságra hozatalára, minden iparágnak megfelelően. Összekapcsolhatja az üzleti lehetőségeket a tagok és a hálózatok között, hogy minden lehetőséget kihasználjanak. A cél, Thaiföld legyen Ázsia kenderipar központja az „ Asia International Hemp Expo ” révén, amelyet a tervek szerint évente rendeznek meg.

 

Forrás: https://asiahempexpo.com/html/news/news003.html

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

NE MARADJ LE A HÍREKRŐL

Email*
Név*


Hírlevél feliratkozás

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

NE MARADJ LE A HÍREKRŐL

Email*
Név*