Mi a nem megfelelő pártartalom és a rossz közérzet közötti kapcsolat?

Szerző: | ápr 4, 2020 | Uncategorized

Abban mind egyetértünk, hogy a málló festék, nedves illat, penésznyomok, az ablakon lévő nedvesség és a gombák, vagy a rothadó fakeret nem a megfelelő atmoszféra az ember számára. De azzal tisztában vagy e, hogy a páratartalom szintje közvetlenül hatással van a közérzetedre? Még mielőtt az árulkodó jelek megjelennének.

nem megfelelő páratartalom

1975-ben Persinger által írt tanulmány megmutatja, hogy alapvetőn negatív kapcsolat van a relatív páratartalom és a „hangulat pontszámok” között – ez fejezi ki a boldogság mérését.
Egy másik tanulmányban pedig azt találták, hogy a fizikai erő, az egészség érzése, a boldogság, a szociális vonzalom, mindezek a specifikus szempontja az érzelmi jólétünknek és a relatív páratartalom befolyásolja őket.

Miért vannak veszélyeztetve az új és az öreg épületek is a penésztámadástól?

Abban az esetben, ha a falak, a szigetelés, a vakolat, a festék, egyszóval minden, ami a falon van nem légáteresztő, így a falak nem képesek önmaguk szabályozni a belső páraháztartást, akkor ez minden esetben penész és gombák megjelenését eredményezi. Ez alól se a régi se az új házak nem képeznek kivételt!

Amikor a belső páraszint túl magas, az ablakok és a falak páralecsapódása szerkezeti károkat okozhat. A ház károsodása a fa rothadásában, a nedves levegőben, a nedves foltokban és a korrodáló bútorokban jelentkezik. A túl sok nedvesség egy idő után olyan károkat okoz, amelyek eltüntetése, rövid ideig tartó megszüntetése pénzbe kerül.

A víz beszivároghat, így a külső hőmérséklettől függően megfagyhat vagy tágulhat, és károkat okozhat.

Az idősebb otthonok és apartmanok összetettek, hiszen nagy eséllyel nem a legjobban vannak szigetelve, a szellőzés sem megoldott, és kevésbé energiatakarékosak. Az ilyen otthonok nagyobb eséllyel tartják magukban a nedvességfelesleget. A szegényesen szigetelt falak, mennyezet és az ablakok sajnos megtartják a felesleges nedvességet az otthonunkban.
Illetve vannak ezek a szuperszigetelő otthonok, amelyek továbbra is az 1970-es évek közepén bekövetkezett olajválság eredményeként születtek. Ekkor vált igazán fontossá az energiafelhasználás csökkentésének tendenciája, ezért az ilyen lakások a túlzottan nedves vagy túl száraz levegőt is bent tartják. Mivel a levegő hosszabb ideig marad a lakás belsejében, így vannak a levegőben lévő szennyező anyagok is, amelyek szintén képtelenek kijutni Az ilyen szorosan lezárt házakban nagyon ajánlott a mechanikus szellőztetés hővisszanyerő ventilátorok (más néven hőcserélők) formájában.

Mindezek a problémák kiküszöbölhetőek, ha lélegző falú, természetes alapanyagú házban élünk. Ezért, ha építenél, vagy felújítanál keress minket, és lakj garantáltan penészmentes és lélegző falú kenderházban! http://kenderhazepites.hu/kenderhaz-ajanlat

Forrás: https://www.criticalcactus.com/ideal-home-humidity-levels/#6

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

NE MARADJ LE A HÍREKRŐL

Email*
Név*


Hírlevél feliratkozás

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

NE MARADJ LE A HÍREKRŐL

Email*
Név*